Leergierig en innovatief als we zijn,
zien we uit naar de toekomst!

Dat Prince Kunststof Infra (PKI) constant met vooruitgang bezig is, werd in de afgelopen periode meer dan eens bevestigd. Complexe verbindingsproblemen loste Prince voor nu en in de toekomst op door afdichtingen zelf te vulkaniseren. Daarnaast investeerde Prince in een nieuwe draaibank en daarmee in de toekomst. Een waardevolle samenwerking met twee marktspelers en studenten leverde niet het gewenste resultaat, maar wél nieuwe kennis en kennismakingen. Zo verbindt Prince niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk.

Niet afwachten, maar afdichten!

Leidingsystemen zijn na verloop van tijd aan vervanging toe. Dat is logisch, maar niet zo eenvoudig als het klinkt. In het verleden gebruikten verschillende leveranciers verschillende buizen, met steeds weer andere diameters. Dit alles was nog niet gestandaardiseerd. Hierdoor weten grondroerders nooit van te voren wat ze precies onder de grond zullen aantreffen. Gelukkig kan Prince Kunststof Infra goed omgaan met verrassingen!

Als een van de weinige bedrijven hebben wij deze techniek zelf in huis
Directeur Kathleen Metz

Oude leidingsystemen als AC, Bonna, Betonson en Arkel zijn in de jaren zestig gelegd en zijn nu - bijna zestig jaar later - toe aan vervanging. Ze gaan kapot en behoeven speciale hulpstukken die vaak op maat gemaakt moeten worden, omdat de oorspronkelijke afdichtingen nauwelijks meer te krijgen zijn. Voor PKI is dat geen probleem: alle afdichtingen worden op maat gemaakt door zelf te vulkaniseren. Bij een lekkage van verouderde leidingen is bij PKI de oplossing dus simpel: inmeten, de benodigde koppeling en afdichting op maat maken en plaatsen maar!

Nieuwe draaibank is investering in de toekomst

Onlangs investeerde Prince Kunststof Infra in een nieuwe draaibank, en daarmee in een nieuwe technologie én in de toekomst. Dit vanuit de wens voorop te blijven lopen en te anticiperen op de technische ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen. De bank draait inmiddels op volle toeren!

Onderzoek naar BIO PE als alternatief leverde Prince nieuwe kennis op

Met een focus op hoogwaardige verbindingsstukken en de blik strak op de toekomst gericht, deinst Prince Kunststof Infra niet terug voor wat experiment en onderzoek. Een uitdaging grijpt PKI met beide handen aan. Zoals onlangs, tijdens een grootschalige proef die samen met twee grote marktspelers en studenten van de Hogeschool Zeeland werd opgezet. Centraal stond de (ver)werking van BIO PE, verantwoord en duurzaam materiaal op basis van suikerriet. 

Het BIO PE werd gespuitgiet, gedraaid en er werd getracht het te lassen conform de NEN 7200. Dit bracht niet het gewenste resultaat. Zoals op de foto te zien is, is de melt flow index niet de juiste. Jammer, maar een nuttige constatering. Het zal nog veel tijd, energie en middelen vergen om BIO PE als alternatief te kunnen inzetten. 

Wageningen over BIO PE

“Prince ziet de toekomst reikhalzend tegemoet”

We helpen u graag!

Bekijk onze KIWA gecertificeerde producten op onze website prince.nl
Kunt u niet vinden wat u zoekt bel ons gerust. 

Meer lezen

Meet the team