Condenspotten voor luchtinjectiepunten Evides

Evides breidde de luchtinjectiepunten in het waterbekken uit van 6 naar 10 om algvorming te voorkomen. Prince kunststof infra leverde hiervoor condenspotten om ongewenst condens af te voeren.

Met name in de zomer ontstaat gemakkelijk stratificatie (laagvorming) in het waterbekken. Hierdoor kan er minder licht in de diepere lagen doordringen en hebben algen vrij spel. Om dit te voorkomen, plaatste Evides tien luchtinjectiepunten in het bekken. Luchtinjectie zorgt voor een betere menging van het water en remt de groei van algen door lichtlimitatie.

Bij de productie van lucht ontstaat condens die in de luchttransportleidingen terecht komt. Dankzij de door Prince kunststof infra geleverde condenspotten wordt ongewenste condens opgevangen en afgevoerd.

Renovatie waterleidingen waterbedrijf in Duitsland

Begin dit jaar leverde Prince diverse materialen aan ISIFLO voor de renovatie van waterleidingen bij een waterbedrijf in Seelow, Duitsland.

Het waterbedrijf pompt water uit verschillende diepe putten en transporteert dit via waterleidingen naar de filterinstallatie. Hier wordt jaarlijks zo’n 850.000 kuub water gezuiverd voor dagelijks gebruik door ruim 16.700 inwoners.

Het waterzuiveringssysteem werd in 1979 opgebouwd met grindfilters en onderging in de jaren ‘90 een grondige renovatie. Helaas verschenen de eerste gaten in de destijds geplaatste rvs-leidingen en moest er opnieuw gerenoveerd worden. De ‘Wassermeister’ kende het Prince-systeem en benaderde ons via ISIFLO.

Omdat het gaat om een groot project en de levering van het drinkwater natuurlijk niet onderbroken kan worden, is het werk opgedeeld in zes montagegroepen. Inmiddels zijn bij vier montagegroepen de oude onderdelen van de waterleiding vervangen door kunststof hulpstukken van Prince. Er zijn nog twee montagegroepen te gaan. Het werk wordt nog voor de zomer afgerond.

Speciale sifon voor reiniging biogasleidingen

Enexis plaatste onlangs de door Prince ontwikkelde sifon voor de reiniging van een groengasleiding in Achtmaal.

Biogas ontstaat onder andere uit vergisting of vergassing van afval- en reststromen uit bijvoorbeeld de landbouw, voedingsindustrie en waterzuivering. Door dit biogas op te waarderen tot dezelfde kwaliteit als aardgas, ontstaat groen gas.

Leidingen voor groen gas hebben net iets andere eigenschappen dan een traditioneel aardgasnet. Daarom ontwikkelde Prince kunststof infra samen met Enexis een speciaal sifon voor reiniging van de leidingen. Door middel van een prop, die op een willekeurige plek in de leiding wordt geplaatst, worden alle ongewenste vloeibare en vaste elementen door de leiding geblazen. Het vuil wordt in het sifonhuis opgevangen. Dit is zo ontworpen, dat alle ongewenste elementen naar een centraal punt vloeien. De sifon wordt inclusief zuigbuis geleverd waarmee de sifon na gebruik makkelijk en drukloos schoongemaakt kan worden.

Dankzij deze sifon 110 kan Enexis de groengasleiding in de Helstraat in Achtmaal eenvoudig, snel en vooral veilig reinigen.

De door Prince ontwikkelde bocht om leidingen en kabels in Hoogerheide te kunnen kruisen

Speciale bochtenconstructie maakt aftakking waterleiding mogelijk

Bij de inbouw van een waterleiding in Hoogerheide stuitte DNWG op vele kabels en leidingen, waardoor er te weinig ruimte was om een aftakking te maken. Prince kunststof infra bood de oplossing: een speciale bochtenconstructie.

Het wordt steeds drukker in onze bodem. Zo ook in de Raadhuisstraat in Hoogerheide, waar zoveel kabels en leidingen in de bodem zitten dat er geen ruimte meer was om een gewoon T-stuk te plaatsen. Een afgaande leiding naar de Prins Bernhardstraat leek hierdoor niet mogelijk. DNWG vroeg Prince kunststof infra om raad. Wij boden de oplossing in de vorm van een speciale bochtenconstructie waarmee de diverse kabels en leidingen elkaar wel konden kruisen. DNWG kon weer door; de aftakking naar de Prins Bernhardstraat is inmiddels een feit!