Op 10 oktober jl. is DNWG op bezoek geweest bij Prince kunststof infra. Zij kregen een rondleiding in de nieuwe productiehal en werden volledig geïnformeerd over ons bedrijf, werkzaamheden en projecten. De ochtend werd volledig verzorgd met als afsluiting een lunch.

Toepassing pluggen

Bij een project in Groningen (Spilsluizen) ligt een bestaande 600mm GGY gasleiding in de grond. Over een lengte van 150 meter is er een 315mm PE-RCM buis door de vervallen 600mm GGY leiding geschoven. Voor afsluiting van de kopse kanten heeft Prince kunststof infra deze pluggen toegepast.

Speciaal hulpstuk
Y-TS Ø315 vervangen

Het speciale hulpstuk (Y-TS Ø315 mm) is gebruikt bij het vervangen van een gasstation in Zierikzee. Deze vervanging is onderdeel van een meerjarenproject. De hulpstukken zijn gebruikt om een bestaande stalen leiding in het distributienet te kunnen vervangen voor een kunststof leiding. Vanwege de -voor DNWG begrippen- grote diameter Ø315 mm PE was het voor hun daarom ook een uitdaging om hier de juiste hulpstukken voor te krijgen. Voor het maken van de hulpstukken is eerst een ontwerptekening gemaakt en in overleg met Prince kunststof infra vakmannen Peter de Boer en Tu Nguyen vastgesteld.  

Maatwerk

Het Y-TS stuk (één van de benodigde hulpstukken) is m.b.v. spiegellassen aan de bochten vast gemaakt en getest. Hierna zijn er bij DNWG Infra eerst overgangstukken met flenzen aan het Y-stuk gemonteerd.
Dit is gedaan om aan de exacte maatvoering te voldoen die voor de montage aan de gasregelinstallatie noodzakelijk is. De leidingen en hulpstukken zijn m.b.v. elektrolasmoffen aan elkaar gekoppeld.

De nieuwe gasinstallatie is inmiddels in bedrijf en levert weer gas aan de klanten van Enduris..

Techniekdag

De Thoolse Techniekdag is een jaarlijks terugkerend evenement in samenwerking met Technet Tholen en de scholen Calvijn college uit Tholen en de Steenspil uit Halsteren. Tijdens deze dag op 21 november werden alle leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Tholen uitgenodigd om kennis te maken met techniek. Prince kunststof infra mocht ook weer deelnemen aan deze dag en het geven van informatie en demonstraties.

Deelbare mantelbuizen

Aan de rand van de A2, Utrecht heeft Prince kunststof infra in oktober mantelbuizen om verschillende kabels aan de rand van de A2, Utrecht gelast. Het eerste gedeelte is voltooid, op naar deel 2!