Girlsday 2018

Op donderdag 12 april bezochten 7 meisjes van CNS de Regenboog in Tholen, Prince Kunststof Infra tijdens Girlsday 2018!

Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren, vaak omdat meisjes onbekend zijn met de beroepen. Door de meisjes de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan de Girlsday krijgen zij een beter beeld van de sector en kan het helpen om hun blik op de techniek te verbreden en hun loopbaankeuze te beïnvloeden. Want ondervinding is de beste leermeester!

t-stuk-enexis-den-bosch.960x0

Op woensdag 16 mei jl. werd door Enexis Netwerkbeheer Den Bosch onderstaand Tstuk 250x250x110 geplaatst. Een op maat gemaakt hulpstuk speciaal gemaakt voor deze opdracht.

linkedin-09-08.960x0

Op dinsdag 7 augustus is de trafo voor de nieuwe spuitgietmachine en de uitbreiding van de productie geplaatst. We hopen de uitbreiding van ons pand eind 2018 te realiseren.

Montage PE overgangstuk Bonnabuis naar Staal

Onlangs is er door DNWG een PE overgang stuk van Bonnabuis Ø500m naar staal Ø400mm toegepast in de Drinkwatertransportleiding aan de Sasdijk-Amaliaweg te Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen) Het PE stuk diende tevens als isolatiekoppeling. Voorafgaand aan dit project hebben we de buis opgemeten, zodat er een overgangsstuk op maat gemaakt kon worden. We waren die ochtend om 07.00 uur aanwezig in verband met de veiligheidsmaatregelingen. Nadien heeft men de oude leiding gerooid (opgegraven en verwijderd). Begin van de middag werd het overgangsstuk van Bonnabuis naar staal gemonteerd.

LockJoint montage Barendrecht

Op vrijdag 6 juli jl. hebben we op locatie in Barendrecht een LockJoint geïnstalleerd. Ook Omroep Zeeland was hierbij aanwezig.

Hulp en noodleidingen overbodig
De Lock Joint is een uit kunststof vervaardigde, afsluitbare koppeling. Die wordt aan het einde van een werkdag op de nieuw gelegde PVC of PE waterleiding geplaatst. Vervolgens wordt de Lock Joint met een roestvrijstalen schuif eenvoudig en volledig waterdicht afgesloten. Om die de volgende morgen net zo gemakkelijk weer open te zetten.

Permanente plaatsing
De plaatsing van de Lock Joint is permanent. Dat betekent dat de Lock Joint ook bij latere reparaties of onderhoudswerkzaamheden kan dienen als afsluitpunt.

Efficiënte dagproductie
De te vernieuwen hoofdwaterleiding is per dag en in gedeelten te vervangen. Tijdens de dagproductie worden de huisaansluitingen overgezet op de nieuwe leiding, waarbij ze slechts korte tijd zijn afgesloten van drinkwater.

Demontabel en hygiënisch
Tot slot is de Lock Joint demontabel door de trekvaste koppeling die weer los neembaar is. 
De lichte Lock Joint en de roestvrijstalen schuif worden hygiënisch verpakt en aangeleverd.

Covenant Lockjoint koppelingen

Op 1 juli jl. ontvingen wij het Covenant voor onze Lockjoint koppelingen.
Hierbij verklaart Kiwa dat met dit Covenant, conform het Kiwa-Reglement voor Certificatie, het gerechtvaardigd vertrouwen bestaat dat de door Prince geleverde producten (in dit geval de Lockjoint koppelingen), die zijn gespecificeerd in dit Covenant en gemarkeerd met het Kiwa-merk, bij aflevering voldoen aan het Kiwa Covenant handboek K15013 – Januari 2016.

DSA®

Innovatieve driesprongafsluiter voor drinkwater

Onze nieuwste lancering is de driesprongafsluiter die volledig bout-, moer- en flens loos wordt geïnstalleerd.
Een innovatief en compact product dat zes verbindingen in het veld vervangt.
Denk een aan het materiaal en de kostbare tijd die u daarmee uitspaart.

De DSA® is het toppunt van efficiëntie en functionaliteit, want het vervangt maar liefst:

1 T-stuk
3 Afsluiters
6 Pakkingen
48 Bouten en moeren
3 Afsluitpotten
3 Straatpotten
3 F-stukken

Samenwerking met Oasen

We zijn sinds kort een samenwerking aangegaan met Oasen met betrekking tot de DSA.
Oasen heeft als missie altijd onberispelijk drinkwater te leveren aan haar klanten. Om dat resultaat te behalen zoekt Oasen continue naar innovaties om, onder anderen, het proces van water distributie te verbeteren. Oasen heeft grote interesse in de doorontwikkeling als alternatief voor de huidige, zware gietijzeren afsluiters die in de huidige situaties worden toegepast.
Zij zullen daarom als eindgebruiker betrokken worden bij de ontwikkeling van dit nieuwe product. Oasen zal daarom ook, wanneer de ontwikkeling succesvol wordt afgerond en het product voldoet aan de gewenste specificaties, als launching customer optreden en deze producten als eerste toepassen in de praktijk.