Kick-off november

November werd gestart met het verwelkomen van medewerkers werkzaam bij netbeheerder Stedin. Tijdens dit bezoek zijn diverse types innovatieve trekvaste koppelingen gedemonstreerd. Vervolgens werden de trekvaste koppelingen geïnstalleerd door het team van Stedin.

Coteq

Op 30 november jl. bezocht de “Design Board” van Coteq onder voorzitterschap van Henk Engberts Prince Kunststof Infra. De focus van dit bezoek was de trekvaste koppeling Solicon.

Drie jaar geleden heeft Coteq veldproeven met deze koppeling opgestart. De mensen in het veld waren zeer te spreken over het installeren en functioneren van deze lekvrije koppeling. Er was enkel nog 1 pull out test nodig om het onderzoek af te ronden.

De solicon 110mm is op 55,4 bar (+/- 6000 kg aan trekkracht) buismateriaal PE SDR17 getest. Coteq ziet grote voordelen van deze trekvaste koppelingen voor met name reparaties van gaslekken ontstaan door puntbelasting in PE-buis en renovatie klussen.

Excentrisch verloop

Recent ontving Prince Kunststof Infra een aanvraag voor een excentrisch verloop van Ø400 naar Ø200. Daarnaast moest het verloop toepasbaar zijn voor het verbinden van PVC buizen. Prince Kunststof Infra heeft daarop een MMR Ø400 naar Ø200 met een excentrische verbinding, inclusief stootrand, geschikt voor de betreffende PVC leiding aangeboden. De opdrachtgever gaf akkoord voor het verder uitwerken en produceren van deze specifieke maatwerk oplossing.

Bent u ook op zoek naar een maatwerk verbindingsstuk voor water of gas? Brainstorm gerust eens met één van onze vakmensen voor het vinden van een maatwerk oplossing.

Emergo bijeenkomst

Op 6 december jl. ontving Prince Kunststof Infra het alumni van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo. Tijdens dit bezoek deelden Zeeuwse ondernemers ervaring, kennis en tips over binden en boeien van personeel en hoe deze betrokken worden bij innovatie. Daarna werden de deelnemers meegenomen door ons productieproces.

De Thoolse jeugd op bezoek

De Thoolse techdagen zijn afgelopen 7 december gestart. Deze dagen worden georganiseerd in samenwerking met Technet Tholen, Calvijn College Tholen en verschillende bedrijven in de omgeving van Tholen. Tijdens de techdagen maken Thoolse leerlingen van basisscholen en middelbare scholen kennis met technieken, materialen en verschillende organisaties. De eerste groep met leerlingen heeft onder begeleiding, een kunststof dakje gelast. Dit dakje hebben de leerlingen nodig om uiteindelijk het eigen voederhuisje op school in elkaar te zetten. In januari 2023 hopen wij weer een nieuwe groep leerlingen te begeleiden bij hun werkstukje. 

Kerst sluiting

Vanaf dinsdag 20 december tot en met zondag 1 januari zullen er geen reguliere zendingen plaatsvinden.
Echter zijn we altijd aanwezig met aangepaste bezetting en 24/7 voor calamiteiten.
Mocht u ons nodig hebben in deze periode, dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken op het telefoonnummer +31(0)166-609590.

Van 17 t/m 20 januari zijn wij aanwezig op de InfraTech2023

We heten u graag welkom op onze stand (2.409)