Prince wenst u een zonnige en ontspannen Pinksteren toe

En het is Prince weer gelukt!

Spoed Speciaal broekstuk Enexis.

Joost Pulskens, Engineer Reconstructie en Vervangingen, van Enexis belde met een spoedopdracht voor een broekstuk: 2x DN300 met PN10 flens naar PE 315 SDR 17,5, hart op hart 590 mm, hoogte: max. 1250 mm incl. voldoende ruimte aan de onderzijde om een 90˚ knie met moflas op te zetten.

Pulskens gaf aan: “We hebben er enorme haast mee, aangezien het project dinsdag start met de sloop van het stationsgebouw. Ik hoop dat Prince Enexis uit de brand kan helpen.”

Enexis heeft vrijdag het broekstuk opgehaald en het is de maandag erop direct gemonteerd. Enexis heeft hierdoor het project niet hoeven te annuleren.

Wij zijn trots dit maatwerk zo snel te hebben kunnen produceren en leveren.

Project Frietfabriek

In opdracht van Evides Industriewater werd samen met firma De Poort uit Bergen op Zoom, voor de drukke kerstperiode, een uitdagend project uitgevoerd bij frietfabriek Lamb Weston te Kruiningen.

1e Fase: Snel aanleggen van noodleiding 110 door het toepassen van onze solicon-TV koppelingen en het afdoppen van een bestaande leiding.

2e Fase: De 30 jaar oude grote pvc-leiding werd verwijderd, daarna werd een nieuwe PE leiding aangelegd waarmee het productiegebouw met de watertank werd verbonden. Deze PE buis bestond uit twee segmentbochten en drie overschuifmoffen van pvc en één speciale insteekmof waarmee de oude met de nieuwe leiding werd verbonden onder een afschot van 5˚. De bij Prince ge-prefabte componenten van de leiding zijn in samenwerking met een aannemer in één dag gemonteerd.

3e Fase: Het tot stand brengen van de verbinding tussen de productielocatie en een demi-watertank met drie leidingen DN300 en één leiding DN150. Twee oude leidingen lagen niet in een rechte lijn, dit heeft Prince opgelost met maatwerk flenspasstukken, deze waren in onze fabriek ge-prefabt en daarna in het veld gemonteerd. Een efficiënte werkwijze die de montagetijd aanzienlijk heeft verkort.

Wintercursus WBG

Medio februari werden, op uitnodiging van WBG, verschillende presentaties en demonstraties verzorgd waarbij medewerkers van WBG kennis maakten met onze koppelingen, in bijzonder de RenoJoint, daarnaast was er ook aandacht voor de Solicon, Pushfit, DSA, Manifold en andere maatwerkoplossingen. 

De wintercursus bood een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. WBG heeft tijdens een pilotproject in de drukke Groningse binnenstad de voordelen van de RenoJoint mogen ervaren. WBG realiseerde, tijdens de vervanging van 1,5 km leiding, door installatie van de RenoJoint een aanzienlijke kostenbesparing met nauwelijks hinder voor omwonenden en cafébezoekers.

De interactie tussen de WBG en Prince medewerkers leverde waardevolle kennisuitwisseling op.

Wij willen de organisatoren van dit event: Denise Cornelissen en Remco van Kan hartelijk bedanken.

Oasen Techniekdag (6 april)

Prince heeft een Techniekdag georganiseerd voor Oasen-medewerkers met een educatief programma op onze productielocatie. Onderling werd veel kennis uitgewisseld, daarnaast konden diverse producten worden gemonteerd op het speciaal ingerichte techniekplein.

Heeft u interesse in een Techniekdag bij Prince? Neem contact met ons op via ✉ vanderree@prince.nl of

ⓣ 0166-609590!